طلا در هفته گذشته به زیر سطح کلیدی دو هزار دلار رسید به طوری که با کاهش ۶۰ دلاری ابتدا تا حوالی ۱۹۵۰ دلار افت کرد و سپس در نزدیکی ۱۹۸۰ دلار هفته معاملاتی را به پایان رساند. بخش قابل توجهی از این افت به دلیل افزایش ارزش دلار آمریکا و افزایش بازده اوراق قرضه دولتی بود.
به گزارش تجارتنیوز، در هفته اخیر آمار مرتبط به مدعیان بیکاری در امریکا بهبود یافت و از طرف دیگر افزایش بازده اوراق قرضه دولتی، در اروپا و در ایالات متحده زمینه را برای افت بیشتر طلا فراهم کرد. بهطوری که بازدهی ۱۰ ساله آمریکا برای پنج روز متوالی افزایش یافت و از ۳.۴۵ درصد به ۳.۷۰ درصد رسید که بالاترین سطح در دو ماه گذشته بود.
ابراهیم حاجیاحمدی، تحلیلگر بازارهای مالی، به بررسی روند قیمت انس جهانی طلا و رویدادهای اخیر و پیش روی بازار انس جهانی پرداخته است.
وی عنوان کرد: در ادامه سخنان جروم پاول رئیس بانک مرکزی امریکا پیرامون عقب نشینی فدرال رزرو از سیاستهای تهاجمی انقباضی و احتمال توقف افزایش نرخ بهره ایالت متحده امریکا به دلیل تنشهای بخش بانکی و نیز عدم دستیابی به توافق در خصوص سقف بدهی ایالت متحده نوسانات مثبت در انس جهانی طلا ایجاد شد.
حاجیاحمدی ادامه داد: البته آقای پاول در ادامه افزود که FOMC به صورت مداوم در حال ارزیابی و پایش دادههای اقتصادی جهت تصمیمات آتی خود در مورد نرخ بهره است، بنابراین سرمایهگذاران بایستی به این موضوع توجه داشته باشند که همچنان رویکرد فدرال رزرو به صورت داده محور در جریان است. به عبارتی شواهد تسریع تورم میتواند برای طلا در کوتاه مدت یک محرک منفی باشد، زیرا احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را افزایش میدهد و از سوی دیگر دادههای نامطلوب برای اقتصاد ایالات متحده میتواند خبر خوبی برای طلا در هفته آینده باشد.
وی افزود: موضوع دیگری که سرمایهگذاران بایستی به آن توجه نمایند موضوع سقف بدهی تا رسیدن به توافق احتمالی است. برخلاف امیدها به توافق که اخیرا افزایش یافته ظاهرا مذاکرات جاری بر سر سقف بدهی با موانعی روبرو شده است و تا کنون هیچ لایحهای به رای گیری گذاشته نشده است. از این رو فقدان توافق و افزایش ریسک نکول در ایالات متحده میتواند مقدمات نوسانات مثبت انس جهانی طلا را در کوتاه مدت فراهم نماید و حتی طلا در هفته پیش رو با گپ مثبت بازگشایی شود.
گفتنی است، از مهمترین رویدادهای اقتصادی در هفته پیش رو میتوان به شاخص مدیران خرید (PMI) در بخشهای خدمات و تولید در امریکا، انگلستان، آلمان و فرانسه و نیز دادههای تورمی شاخص خالص هزینههای مصرف شخصی (PCE) ماه آپریل ایالات متحده و انتشار صورتجلسه FOMC، اشاره کرد.
روند تکنیکال طلای جهانی
در ادامه بر اساس سناریوهای پیشین در گزارشهای قبل، این تحلیلگر بازارهای مالی بیان کرد: از منظر تکنیکی مطابق انتظار و سناریوی تحلیلی کوتاه مدتی شاهد افت قیمت انس جهانی بودیم. در حال حاضر مهمترین محدوده حمایتی ۱۹۴۰-۱۹۵۰ دلار و مهمترین محدودههای مقاومتی پیش روی انس به ترتیب ۱۸۰۰ دلار و ۲۰۰۰ دلار هستند و نوسانات قیمت طی هفته پیش رو در بازه قیمتی مذکور دور از ذهن نیست.