معاملهگران دلار میگویند بازار ارز به دعوای سیاسی حساسیت پیدا کرده، تحلیلگران به بازارساز توصیه میکنند هفته اول دولت ترامپ دو بیشتر گوش به زنگ بازار باشد، چرا سکه با بازارهای دیگر در نوسان همراهی نمیکند؟
به گزارش اکوایران، معاملهگران میگویند بازارها مثل بازی والیبال شرطی شده است؛ طی چند روز گذشته روند بازارها سه به یک بود. سکه یک طرف بقیه طرف دیگر. اما در روز چهارشنبه دو به دو حرکت کردند. والیبالیستها وقتی با هم شرطی بازی میکنند گاها دیده میشود تعداد بازیکنها متغیر میشود و کسی که قویتر به نظر میرسد حاضر است با چند نفر والیبال شرطی بازی کند، این روزها بازار اینگونه شده است. از ابتدای هفته بازار سکه یار قوی بوده و تنهایی حرکت کرده است و در مقابلش قیمت دلار تهران و هرات، درهم و طلای آبشده با نوسان سقفهای جدیدی به ثبت رساندند. در روز چهارشنبه این تناسب به هم خورد و دلار هرات به تیم قوی یعنی سکه پیوست و در مقابل دلار تهران و طلا باهم نوسان دادند، در واقع بازارها دو به دو حرکت کردند.
از منظر معاملهگران در روز چهارشنبه در سقف قیمتی، مداخله در بازار انجام شده و این مداخله موجب حرکت رفت و برگشتی بازارها شد.
علاوه بر این معاملهگران مدعیاند حرکت رفت و برگشتی هرات مشکوک بود و در روز چهارشنبه در سه کانال 79 هزار، 78 هزار و 77 هزار تومان نوسان داد. از نگاه برخی از فعالان بازار، مداخله در این بازار بیشتر بوده و آیدیهای فیک در اتاقهای معاملاتی فروشنده شدند. به واسطه این اتفاق بازار ارز هرات با سکه همراهی کرده است.
با این حال برخی از معاملهگران همچنان تصور میکنند سکه هوشمند بازار است و عدم همراهی آن با سایر بازارها معنادار است.
در روز چهارشنبه فعالان بازار اعتقاد داشتند اگر دعوای سیاسی مجدد راه بیافتد ممکن است دلار تحت تاثیر این تنشها یک سقف جدید بزند. از منظر این دسته از معاملهگران علاوه بر اثر ریسکهای سیاسی و تقاضای تجاری برای تسویه سال نوی میلادی، عاملی که سرعت نوسان بازار را بیشتر کرد دعوای سیاسی بود که در این هفته سر مواضع وزیر اقتصاد شکل گرفت. در این باره برخی از روزنامههای اصولگرا هم تیتر زدند که همتی یک تنه دلار را گران کرد که پالس خوبی به معاملهگران نبود.
در بازار چهارشنبه با این حال که دستهای از تحلیلگران معتقدند سقف قیمتی خرید ندارد اما شاهد یک پدیده جدید بودیم. در بازار چهارشنبه تحلیلگران نسبت به کلمه ریزش فوبیا داشتند و میترسیدند از این کلمه استفاده کنند. برای همین دیده میشد هر تحلیلگری که معتقد است خرید ندارد به جای کلمه ریزش از اصلاح استفاده میکرد. حرکت این هفته قیمتها، فوبیا به کلمه ریزش در بازار را به وجود آورد. این میتواند علامت مهمی برای سیاستگذار باشد که ذهنیت ریزشی در بازار در حال تعدیل است و اگر قرار است نوسان مدیریت شود فقط اقدامات روانی کافی نیست و باید یکسری اقداماتی صورت بگیرد که چشم انداز بازار را تحت تاثیر قرار بدهد.
جریان معاملاتی بازار هم در روز چهارشنبه با گپ مثبت 300 تومانی قیمت دلار هرات شروع شد و دلار هرات در 78 هزار و 800 تومان شروع به کار کرد و بازگشایی قیمت درهم با گپ مثبت موجب شد تا قیمت دلار هرات در حوالی ساعت 10 صبح تا 79 هزار و 600 تومان بالا برود.
در ادامه با کاهش قیمت درهم، دلار هرات با حرکت ریزشی عجیب دو کانالی تا 77 هزار و 100 تومان پایین آمد. در نهایت قیمت دلار هرات با برگشت از این سطح در 78 هزار و 250 تومان بسته شد.
با این حرکت قیمت دلار هرات شکاف بین بازار ارز هرات و قیمت دلار تهران افزایش پیدا کرد و به هزار تومان رسید.
قیمت دلار تهران با گپ مثبت 200 تومانی در 79 هزار و 300 تومان بازگشایی کرد و در میانه روز تا 78 هزار و 600 تومان پایین آمد. پایینی بازار تهران را هم معاملهگران از سمت تزریق بازارساز میدیدند. در ادامه و در نیمه دوم قیمت دلار تهران به کانال بالا برگشت و در 79 هزار و 200 تومان به کارخودش پایان داد. از روز سهشنبه قیمت دلار تهران سعی در تثبیت قیمت در کانال 79 هزار تومان را دارد.
قیمت درهم همانطوری که گفته شد با گپ مثبت در 21 هزار و 900 تومان بازگشایی کرد و عامل نوسان ابتدایی بازارها بود. قیمت درهم با نوسان رفت و برگشتی تا 21 هزار و 740 هم پایین رفت. در نهایت قیمت درهم امارات به حوالی 21 هزار و 760 تومان رسید. حباب دلاری درهم همچنان بالا بود و حتی تا 1240 تومان در میانه روز رسید. در نهایت حباب دلاری درهم به 713 تومان رسید.
قیمت طلای آبشده که در روز سهشنبه تا پله هشتم کانال 21 میلیون بالا رفته بود در روز چهارشنبه بین پله هشتم و هفتم نوسان داد و بالاتر از نرخ بسته شده روز سهشنبه بسته شد. در نهایت قیمت طلا در 21 میلیون و 886 هزار تومان به کار خودش پایان داد.
اولین مرز مقاومت طلای آبشده در پله نهم این کانال قراردارد که اگر آن را بشکند شاهد کانالگشایی در این بازار خواهیم بود.
قیمت سکه هم با گپ مثبت 300 هزارتومان روز چهارشنبه را در 55 میلیون و 500 هزار تومان شروع کرد. قیمت سکه در ادامه بر مدار کاهش بود و در 55 میلیون و 200 هزار تومان بسته شد. سقف تاریخی سکه 56 میلیون است که در روز 30 مهر به آن رسیده و با این حال که در این روزها بازار طلا و دلار در حال سقفزنی جدید هستند اما سکه همچنان زیر سقف قبلی نوسان داده است. حباب سکه شش میلیون و 423 هزارتومان برآورد میشود که کمترین میزان حباب است.
بر اساس تحلیل فنی با نوسان قیمت دلار در این هفته سقف کانال صعودی شکسته شده و یک بار هم با کاهش به سقف شکسته شده رسیده و دوباره برگشت خورده است. تا زمانیکه قیمت دلار بالای این خط نوسان بدهد روند دلار عوض نمیشود.
نکته بازار ارز اعلام نرخهای عجیب و متنوع از بازار ارز تجاری در کانالهای تحلیلی بود. اولین قیمت، نرخ پایه عرضه ارز از جانب صادرکنندگان حوزه پتروشیمی در سامانه نیما بود که 64 هزار و 300 تومان عنوان میشد. قیمت دوم، نرخ پایه عرضه ارز از جانب صادرکنندگان غیرپتروشیمی در سامانه نیما بود که در کانال 66 هزار تومان عنوان میشد. قیمت سوم هم در کانال 68 هزار تومان بود که گفته میشد با احتساب حاشیه سود رسمی صرافیهای بانکی و شخصی، بهای تمام شده دلار نیمایی برای واردکنندهها است.
امروز یکسری رویکردهای تحلیلی و توصیه ای هم در بازار مورد توجه قرار گرفت.
گروهی از تحلیلگران که از قضا معاملهگران میگویند به بازارساز نزدیک هستند اعتقاد داشتند نوسان اخیر علاوه بر تقاضای فصلی ناشی از سیاست های تحریمی علیه بخش حمل و نقل دریایی ایران در 90 روز گذشته از سوی بایدن بوده است.
آنها به بازار ساز توصیه میکردند برای روزهای ابتدایی دولت ترامپ دو هم باید تدبیری داشته باشد تا برخی اقدامات و دستورات اجرایی او به بازار نوسان زیادی ندهد.