قیمت طلای جهانی در ابتدای هفته گذشته با نوسانات منفی همراه شد؛ اما در ادامه با تشدید تنشهای ژئوپلتیک در منطقه خاورمیانه مجددا افزایش یافت و در کانال ۲ هزار دلار قرار گرفت.
به گزارش تجارتنیوز، ابراهیم حاجیاحمدی، تحلیلگر بازارهای مالی، به پیش بینی قیمت طلای جهانی و بررسی رویدادهای اخیر و پیش روی بازار انس جهانی پرداخته است.
حاجیاحمدی در گفتوگو با تجارتنیوز عنوان کرد: «در هفته اخیر دادههای مرتبط با شاخص مدیران خرید امریکا در بخش تولید و خدمات افزایش یافت و موجب بهبود دیدگاه سرمایهگذاران پیرامون فرود نرم اقتصاد ایالات متحده شد. از این رو قیمت طلای جهانی در اوایل هفته با نوسانات منفی همراه بود، اما در ادامه با تشدید تنشهای ژئوپلتیک در منطقه خاورمیانه و افزایش تقاضا برای این فلز گرانبها، قیمت طلا، مسیر رفته را بازگشت.»
وی ادامه داد: «از طرف دیگر شاخص بهای هزینههای مصرف شخصی (PCE) در ماه سپتامبر ثابت ماند، همچنین گزارش تولید ناخالص داخلی سالانه ایالات متحده (GDP) نیز نشان داد اقتصاد امریکا 4.9 درصد در سه ماهه سوم رشد داشته است. اما باتوجه به سایه تشدید تنشهای خاورمیانه و سنتیمنت ریسک گریز بازار نتوانست از رشد بیشتر طلا در انتهای هفته بکاهد.»
رویدادهای تاثیرگذار بر پیش بینی قیمت طلای جهانی
مهمترین رویدادهای اقتصادی در هفته پیش رو عبارت است از: «در هفته پیش رو شاخص مدیران خرید (PMI) چین در بخش تولد و خدمات منتشر خواهد شد، این در حالیست که در اوایل ماه جاری، رشد خوشبینانه و دادههای خردهفروشی از چین موجب تقویت طلا شده بود، اما بدون شک مهمترین رویداد اقتصادی هفته، جلسه سیاستهای پولی فدرال رزرو است. بنابراین احتمالا تأثیر دادههای PMI چین بر قیمت انس جهانی طلا پیش از تصمیمات سیاست پولی فدرال رزرو، میتواند در کوتاه مدت باقی بماند. همچنین در ادامه گزارش مشاغل ماه اکتبر در امریکا نیز منتشر خواهد شد.»
وی ادامه داد: «موضوع حائز اهمیت اینکه در حال حاضر کارشناسان به طور گسترده پیش بینی میکنند که فد نرخ بهره را در ماه دسامبر در محدوده 5.25 – 5.5 درصد بدون تغییر باقی بگذارد، این در حالیست که مطلوبیت شاخصهای اقتصادی ایالات متحده میتواند فضای بیشتری را جهت اختیار عمل برای فد در مورد سیاستهای پولی به ارمغان بیاورد.»
وی افزود:« از این رو فدرال رزرو میتواند با استناد به اقتصاد قوی ایالات متحده، همچنان با لحنی تهاجمی و انقباضی راه را برای یک افزایش دیگر نرخها در ماه دسامبر باز بگذارد که این امر با فرض عدم تشدید تنشهای ژئوپلتیک، میتواند باعث تضعیف روند قیمت طلا شود. اما در صورتی که فدرال رزرو تایید کند که در سال جاری نیازی به انقباض بیشتر نخواهد بود، دلار ممکن است تحت فشار نزولی مجدد قرار گیرد و بازدهی ایالات متحده نزولی شود که در این سناریو، طلا میتواند شتاب صعودی پیدا کند.»
در نهایت در کنار دادههای مهم اقتصادی بایستی به تحولات منطقهای در خاورمیانه به عنوان یک مولفه اثرگذار بر طلای جهانی نیز توجه ویژهای داشت.
پیش بینی قیمت طلای جهانی
حاجیاحمدی در ادامه به پیش بینی قیمت طلای جهانی پرداخت و افزود: «از منظر تکنیکی پس از تحقق هدف اعلامی اولیه و نوسانات منفی طلا تا سطح 1953 مجددا شاهد رشد هیجانی در ساعات پایانی هفته گذشته و بازگشت قیمت به کانال 2000 دلاری بودیم.»
وی در ادامه افزود، «در حال حاضر با استناد به الگوی رفتاری الیوتی در نمودار قیمتی با ضرایب احتمالی بالاتر میتوان عنوان کرد که احتمالا در گامهای پایانی موج صعودی (1orA) به سر میبریم؛ بنابراین تثبیت طلا جهانی زیر محدوده 1985 دلار احتمالا سرآغازیست از موج (2orB) اصلاحی که میتواند زمینه را برای افت بیشتر جهت دنبال نمودن اهدافی حوالی 1945 و 1910 دلار فراهم نماید.»