قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی، تحت تاثیر افزایش اندک ارزش دلار و انتظار بازار برای داده های تورم آمریکا و و بدست آمدن سرنخهایی در مورد جهتگیری احتمالی فدرال رزرو در مورد نرخ بهره، کاهش یافت و در مسیر ثبت دومین کاهش هفتگی متوالی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، قیمت طلا 2 درصد در روز پنجشنبه کاهش یافت و به پایینترین رقم طی 5 ماه گذشته رسید. قرارداد تجاری بین آمریکا و چین تمایل به سرمایههای مخاطرهآمیز را افزایش داده و تقاضا برای طلا بهعنوان یک پشتوانه ایمن را پایین آورده است.
قیمت هر اونس طلا در پایان معاملات هفته با 1.61 درصد کاهش به 3274 دلار و 33 سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش 1.80 درصدی به 3287 دلار و 60 سنت رسیده است.
ارزش دلار در برابر رقبایش ۰.۲ درصد افزایش یافت و طلا را که به ارز آمریکا قیمتگذاری میشود، برای خریداران خارجی گرانتر کرد.
«برایان لان»، مدیر عامل شرکت «گلدسیلور سنترال» در سنگاپور، گفت: کاهش قیمت طلا در هفته جاری تحت تاثیر آتش بس ایران و رژیم صهیونیستی است و افزود که قیمتها با اندکی تمایل به کاهش، تثبیت خواهند شد و احتمالا در حدود سطح فعلی باقی خواهند ماند.
سرمایهگذاران برای درک بیشتر چشمانداز سیاست پولی فدرال رزرو، منتظر انتشار دادههای اصلی هزینههای مصرف شخصی آمریکا هستند. تحلیلگرانی که در نظرسنجی رویترز شرکت کردند، افزایش ماهانه ۰.۱ درصدی و افزایش سالانه ۲.۶ درصدی را پیشبینی کردند.
بازارها در حال حاضر، کاهش نرخ بهره ۶۳ واحد پایه در سال میلادی جاری را که از سپتامبر آغاز میشود، پیشبینی میکنند.
طبق گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت: مهار تورم به این معنی است که فدرال رزرو باید نرخ بهره اش را کاهش دهد، اما تاکنون، فقط دو سیاستگذار فدرال رزرو احتمال کاهش نرخ بهره در جلسه سیاستگذای بانک مرکزی در ژوئیه را پذیرفتهاند. طلای بدون بازده در محیطی با نرخ بهره پایین رشد میکند.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با 1.50 درصد کاهش به 36 دلار و 37 سنت رسید. پلاتین هم با یک کاهش 5.66 درصدی 1341 دلار و 61 سنت معامله میشود.